CD

EUCD-forsideNy CD i salg.

Bronselurene på denne innspillingen er nøyaktige kopier av Brudevælde-lurene i C på Nationalmuseet i København. Kopiene er fremstilt av Broncestøberiet A/S ved Peter Jensen etter scanning av MOEF A/S.
Lurene ble ferdigstilt sommeren 2013 etter mange års planlegging og studier av støpetekknikk på ulike museer i Danmark og Norge. 
Lurene eies av Arkeologisk Museum i Stavanger (UiS) og er finansiert av Stavanger Kulturbyfond, Olga Berentsens Fond, Universitetet i Stavanger (UiS) og Det Arktiske Universitet i Tromsø (UiT). De to initiativtakere Jens Chr. Kloster og Gaute Vikdal har bistått under hele prossessen. De to lurene er de eneste støpte bronselurer utenom de originale.

Pris: kr 150,-

 Lydspor fra Bronselur – Klang av oldtid:


1. Radius     
2. Lad-Lurene-Klinge     
3. Haavamaal-vers-I     
4. Haavamaal-vers-II     
5. Haavamaal-vers-III     
6. Haavamaal-vers-IV     
7. Haavamaal-vers-V     
8. Radius3     
9. Haarbardskvad     
10. Lurklang     
11. Fanfare-til-Torgar     
12. Bronse-er-Gull     

Kjøpe CD?

CD er lagt ut for salg ved: Arkeologisk museum, Stavanger, Tromsø museum, Vitlycke Museum, Tanumshede (Sverige) og Nationalmuseet i København. Ta eventuelt kontakt med Gaute eller Jens. Distribueres også gjennom Musikkoperatørene AS.

Produksjon:

Spilt inn i Stavanger konserthus, Fartein Valen-salen, 24. november 2013 og 7.–9. mars 2014. Lydtekniker: Øyvind Grong. Elektronisk lydmateriale til Radius 1 og Radius 3 er brukt med tillatelse fra komponistene Iwo Myrin og Nicholas Sillitoe. Elektronisk lydmateriale til Lurklang (10) er innspilt i Oslo av Alf Christian Hvidsten. En stor takk til Stavanger Konserthus.

Redigering og lydmiksing: Øyving Grong
Mastering: Store Studio AS, Bodø
Produsert av: Øyvind Grong og Gaute Vikdal
Forsidebilde: Sissel Horndal
Øvrige artistfoto: Jens Christian Kloster og Ivar Atle Fjordheim
Grafisk formgiving og bakgrunnsfoto: Ulv Holbye
Innspillingen er støttet av: Fond for Utøvende Kunstnere, Stavanger kommune, Arkeologisk museum i Stavanger.